Bibliotheek

Wat kunt u doen in de bibliotheek?

De bibliotheek is er voor iedereen. U mag er gratis boeken, kranten en tijdschriften lezen. Wilt u deze liever thuis lezen? Neem dan een abonnement. Daarmee kunt u (e-)boeken, cd's en dvd's lenen voor thuis. Soms kunt u ook games lenen.

In de bibliotheek worden activiteiten georganiseerd, zoals een computercursus, concert of workshops. Soms kunt u er terecht voor hulp bij de belastingaangifte. Kijk op de website van de bibliotheek. Of vraag een medewerker of er belastingspreekuren zijn.

Als u een abonnement op de bibliotheek heeft, kunt u vanuit huis e-books lenen bij de Onlinebibliotheek.

Op de website van Bibliotheek Enschede -belastingspreekuur kunt u zoeken naar een datum van het gratis belastingspreekuur. Ook kunt u naar zoeken naar andere activiteiten. Bijvoorbeeld een cursus Digisterker voor werken met de e-overheid.

Wilt u lid worden van de bibliotheek?

Op de website van de bibliotheek vindt u meer informatie over het lidmaatschap en de kosten. Meld u aan via de website of ga naar een bibliotheek in de buurt.

Vergeet uw identiteitsbewijs niet mee te nemen.

Bibliotheek Enschede - online inschrijven

Heeft u te weinig geld om een lidmaatschap te betalen?

Als u kwijtschelding heeft van de gemeentelijke belastingen, kunt u gratis lid worden. U krijgt dan een Standaardabonnement. Hiervoor moet u uw kwijtscheldingsbrief tonen. Als u de brief kwijt bent, vraag dan een kopie op bij de gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Enschede

U kunt alleen op afspraak komen.

Hengelosestraat
51
7500 AP
Enschede
Leest u graag, maar kan dit niet door een beperking?

U kunt luisterboeken lenen bij de bibliotheek. De bibliotheek heeft ook de apparatuur die nodig is om de boeken af te luisteren. Of kijk eens bij Passend Lezen. Zij hebben boeken, kranten en tijdschriften in gesproken vorm, braille of grootletterdruk.

Met de Luisterbieb-app kunt u luisterboeken downloaden.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Bibliotheek, Centrale

Pijpenstraat
15
7511 GM
Enschede

Passend lezen

Kunt u niet (meer) zelf naar de bibliotheek?

Dan kunt u gebruik maken van de service Boek-aan-huis. Een vrijwilliger van de bibliotheek brengt een bezoek aan huis. U kunt dan vertellen welke boeken u het liefst leest. De boeken en andere materialen worden voor u uitgezocht, thuisgebracht en later weer opgehaald. De vrijwilliger komt ongeveer 1 keer in de 5 weken bij u langs. U kunt ook telefonisch uw wensen en/of vragen doorgeven. Wilt u meer weten over leeshulpmiddelen? Vraag het aan een van de medewerkers. Zij kunnen u hier alles over vertellen.