Kinderen en vrije tijd

Houdt uw kind van zingen, dansen en toneel?

Uw kind kan muziek-, dans- of toneellessen volgen bij Kaliber Kunstenschool. Er zijn kinderkoren voor allerlei leeftijdsgroepen. Of geef uw kind op voor musicalles. Dansschool Focus! geeft verschillende danslessen, zoals modern en jazz. In sommige speeltuinen in Enschede wordt ook dansles aangeboden.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Focus! Dansstudio

Zuiderspoorstraat
7
7512 AX
Enschede
Toon op kaart (1)
x

Kaliber Kunstenschool

Willem Wilminkplein
1
7511 PG
Enschede
Houdt uw kind van buiten spelen?

Bezoek 1 van de 18 speeltuinen in Enschede. Deze zijn dagelijks geopend. Uw kind kan hier onder andere voetballen, skaten of jeu de boules spelen.
Kijk op Scouting Nederland voor een scoutinggroep in de buurt.

Kijk voor ideeën voor buiten spelen op Oerrr! van Natuurmonumenten. Houdt uw kind van de natuur? Staatsbosbeheer organiseert excursies en ieder jaar een natuurdag.

Houdt uw kind van dieren?

Bezoek eens een kinderboerderij bij u in de buurt. Er zijn 3 kinderboerderijen in Enschede: de Wesseler, Noord en Erve ’t Wooldrik.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Kinderboerderij De Wesseler

Wesselerweg
15A
7544 RP
Enschede
Toon op kaart (1)
x

Kinderboerderij Erve 't Wooldrik

Lorentzlaan
22
7535 CK
Enschede
Toon op kaart (1)
x

Kinderboerderij Noord

Vanekerbeekweg
15
7524 PE
Enschede
Wilt u bezig zijn met de ontwikkeling van uw kind?

Vraag bij het Centrum voor Jeugd en Gezin wat u kunt doen. Leuk en leerzaam speelgoed leent u bij de speel-o-theek. Ga ook naar de bibliotheek met uw kind. Daar zijn voorleesmiddagen en workshops. U kunt uw kind vanaf 3 maanden ook zelf voorlezen. Kijk op Boekstart.nl voor meer informatie. Of informeer bij een sportvereniging bij u in de buurt.

Boekstart.nl

Informatie over voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar

Zoekt u activiteiten voor kinderen met een beperking?

Kinderdagcentrum Klim Op verzorgt dagbesteding voor kinderen tot 20 jaar. In zwembad Aquadrome wordt zwemles gegeven aan kinderen met een beperking. Overleg hiervoor met de zweminstructeurs. Outdoor Care organiseert activiteiten in de natuur voor kinderen vanaf 8 jaar. U kunt ook informatie en advies vragen aan medewerkers van Loes.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Aquadrome

J.J. van Deinselaan
2
7541 BR
Enschede
Toon op kaart (1)
x

Kinderdagcentrum Klim Op

Wesselerweg
5
7544 RP
Enschede
Toon op kaart (1)
x

Loes Opvoedadvies

Toon op kaart (1)
x

Outdoor Care

Welenmosweg
1
7548 RT
Boekelo
Wilt u een dagje iets leuks doen met de kinderen?

Kijk voor ideeën en tips op de website Weg met de kids. Op de website Uitmetkorting staan kortingsacties voor een dagje weg. Op Uit met kinderen vindt u activiteiten, maar ook een overzicht van speeltuinen en kinderboerderijen in de buurt. Voor activiteiten in de natuur kunt u terecht op de website van Natuurmonumenten. Denk hierbij aan speurtochten. In de bibliotheek zijn vaak voorleesmiddagen voor kinderen. Het jongerenwerk organiseert ook veel, voornamelijk tijdens de schoolvakanties. Voor informatie over evenementen kunt u ook terecht bij de VVV.

In speeltuinen worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd.