Problemen met de zorgverzekering

Heeft u problemen met uw zorgverzekering?

Probeer de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Heeft u hier hulp bij nodig? Juridisch advies, tips en voorbeeldbrieven vindt u op de website van het Juridisch Loket. Bel op of ga ernaartoe voor persoonlijk advies. Of kijk bij de Veelgestelde vragen op Zorgverzekeringslijn. U kunt de Zorgverzekeringslijn ook gratis bellen.

Of neem contact op met het wijkteam in uw buurt. Zij kunnen u helpen en eventueel doorverwijzen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Juridisch Loket Enschede

Piet Heinstraat
17
7511 JE
Enschede

Vallen uw ziektekosten buiten uw zorgverzekering?

Misschien worden ze vergoed met een aanvullende verzekering. Kies uw verzekering zorgvuldig uit. Er zijn grote verschillen in premie en dekking. Gebruik websites als Consumentenbond en consuWijzer om een vergelijking te maken. Kies de goedkoopste verzekering die uw kosten wel of voor een groot deel dekt.

Heeft u een laag inkomen? Misschien kunt u de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente afsluiten. De gemeente geeft korting op de premie.

Ook krijgt u voor sommige zaken meer vergoed. U kunt zich aanmelden voor de collectieve verzekering als u een inkomen heeft tot 110% van de bijstandsnorm. Als u tussen de 110% en 130% van de bijstandsnorm verdient, kunt u zich met korting laten verzekeren. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente. Of bel met de Menzis OverstapCoach.

Gemeente Enschede - bijstand en zorgverzekering

Consumentenbond - zorgverzekering vergelijken

ConsuWijzer

Praktisch advies van de overheid over uw rechten als consument.